Lentigines seniles (старческите петна) се появяват вследствие на пигментно отлагане в

...
Lentigines seniles (старческите петна) се появяват вследствие на пигментно отлагане в
Коментари Харесай

Тази смес помага срещу старчески петна по кожата

Lentigines seniles (старческите петна) се появяват в резултат на пигментно отсрочване в кожата. Срещат се с огромна периодичност при хора над 40-годишна възраст, а при пациенти над 60 години съществуването им се счита за обикновено. Тези петна са присъщи за възрастнтие хора, само че биха могли да се появят и при по-млади.

Ако сте забелязали първите старешки пигментни петна по кожата си, не се отчайвайте. Има натурални предписания, които ще ги създадат по-малко забележими. Ето какво ви би трябвало, с цел да им се противопоставите.

Маска с нахут
Тази маска се подготвя елементарно, а съставките й са налични за всеки от нас. Ако не желаете да отделяте време за варене на нахута, може да си купите варен нахут в буркани.

Съставки

• 1/2 чаша варен нахут (150 г)

• 1/4 чаша вода (62 мл.)

Подготовка

• Изплакнете нахута и го поставете в дребна тенджерка.

• Изсипете малко вода и започнете да намачквате нахута.

• Когато получите гладка паста, нанесете я върху областите на кожата, където имате пигментни петна. Кожата би трябвало да бъде чиста и суха.

• Изчакайте 20 минути, до момента в който маската стане изцяло суха.

• Не изплаквайте, изчакайте, до момента в който пластът суха паста се изрони от единствено себе си.

• Препоръчва се процедурата да се повтаря всеки ден, преди лягане.

Лимонов сок
Киселината, съдържаща се в лимоновия сок, прониква в пластовете на кожата, като отстранява пигментните петна. Много е значимо да се направи процедурата преди лягане. Факт е, че когато лимоновият сок влезе в контакт със слънчева светлина, се демонстрира противоположният резултат: в този случай може да аргументи оцветяване на кожата.

Не забравяйте да третирате кожата с лимонен сок незабавно щом забележите първите пигментни петна

Тази процедура е изненадващо лесна: всичко, което би трябвало да извършите, е да срежете лимона на половина и да третирате проблематичните области на кожата след душ.

След няколко минути изплакнете лимоновия сок с топла вода.

Вместо лимон, можете да употребявате червен лук. Сокът от този зарзават има същия резултат.

Глухарче
Това лечебно растение също се употребява дейно за премахване на старешки петна, тъй че е целесъобразно постоянно да го имате на разположение.

• Нарежете хоризонтално дръжките на глухарчето и изстискайте сока от тях.

• Обработвайте с тази течност мястото с пигментирана кожа до 3 пъти дневно. Не е нужно по-късно да изплаквате кожата.

• Можете да употребявате и сока от листата на алое за тази процедура (друго лекарствено растение, което всеки би трябвало да има в дома си).

Ябълков оцет
Ябълковият оцет може да се откри в кухнята на всяка стопанка. Тъй като съдържа и киселини, резултатът му прилича този на лимоновия сок.

• Добавете малко количество ябълков оцет в крема за ръце (2 елементи крем към 1 част оцет) и използвайте това изумително домашно лекарство, с цел да премахнете старческите петна по кожата.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР